Surf & Sun Tours – Here we come. Trætte, men forventningsfulde hoppede vi ombord på bussen sammen med 5 unge amerikanske studerende og et ungt irsk par.

Ud for Adelaides kyst ligger Kangaroo Island (K.I.) som er cirka halv størrelse af sjælland. Der bor ca. 4500 mennesker på øen, og størstedelen af øen er dækket af nationalpark. K.I. er kendt for dens varierede landskab, og det store utal af dyr som holder til på og ved øen.

Som navnet indikerer finder man et hav af vilde kænguruer (grey kangaroos), så man skal se sig godt for, når man kører på de små bugtede grusveje. Matt ved jo meget om dyr, og i fællesskab med vores søde guide, Kate – fik vi alle en god baggrundsviden om de australske dyr samt natur. Det er ikke kun dyr der kan opleves på K.I. – de har også en honningfarm, drypstenshuler, The Remarkeble Rocks og helt fantastiske strande. En omgang sandboarding ned af de stejle sanddunes (sandbakker) i det såkaldte Little Sahara, gav både vind i håret og sand i bukserne – herligt!

Vi har gennem de sidste 8 måneder fået mange unikke oplevelse – specielt med det australske dyreliv. K.I. satte dog prikken over i’et med deres søløve kolonier. På sydkysten finder man stranden Seal Bay, det er søløvernes legeplads og bopæl. En skarp lugt af fisk, eskrimenter og andet godt, skar os i næsen, da vi sammen med en lokal guide, da vi bevægede os ud mod stranden. Som en fingerregel skal man holde en afstand af ca. 10 meter fra de op til 350 kg tunge dyr, men vi havde ikke i vores vildeste fantasi regnet med, at komme så tæt på dyrene.


En mor med dens unge lå og nød varmen fra den asfalterede sti som vi skulle følge og vi måtte derfor på en mindre detour igennem buskadset. Vi havde regnet med, at hvis vi var heldige ville vi måske se et par søløver, men da øjnene først havde vænnet sig til landskabet, dukkede de aflange lysebrune dyr op på bakkerne.


Nede på stranden var der stor aktivitet blandt de mange små kolonier af søløver. De unge hanner lå som en pølse i en hotdog, og varmede sig mellem hunnerne. Ungerne ”bjæffede” vildt i deres leg omkring de voksne – og i ny og næ måtte de dominerende voksne hanner lige bede om stilhed fra de legesyge unger. Herligt syn! Pludseligt kom der en unge ”møffende” (som en søløve nu bevæger sig!) ned fra klitten bag os, og syntes at det yderst interessant at studere den besynderlige flok tobenede som stod og kom med underlige ”nårh… og neej…” lyde. En ting er, at se dem i zoologisk have, en anden er at stå mindre end 10 meter fra så pragtfulde og nuttede væsener. Søløverne er fast inventar på K.I. og kan opleves 365 dage om året – klart anbefalelsesværdigt som I nok kan høre.

Øen huser også en sæl koloni, de lokale små fairy penguins (little penguins som dem vi havde i Manly), Ecidna’er (som lidt ligner pindsvin), Guanas (150 cm lange øgler), store ørne og ja, jeg kunne blive ved.

I gruppen hyggede vi med fælles madlavning og udveksling af rejseminder og kultur forskelle. Afslutningen på vores lille 3-dages adventure var ubeskriveligt smukt, og et billede kan slet ikke gengive den stemning og skønhed der mødte os, da vi med en ”lille” motorbåd drog tilbage mod fastlandet. Det var den flotteste solnedgang som vi endnu har oplevet her i Australien – farverige og dekorative små skyer spredt hen over horisonten og med delfiner hoppende rundt om os. WAUW – knib mig i armen, jeg drømmer…


Fyldt op med indtryk afsluttede vi turen ved alle sammen at gå ud og få en god middag, inden vi skulle drage hver til sit på nye eventyr.