Varmen ramte os som en mur så snart vi forlod den afkølede ankomsthal i lufthavnen. Alle gader, små som store, er farverigt oplyst af de mange blinkende neonskilte. Gennem taxaens små ruder kunne vi se den travle gadehandel. Hong Kong har mange lokale markeder, med alt fra mærkelige madretter til smukke jadesmykker – alt sammen omringet af ægte ”kineser-krims-krams”.

Vi boede i bydelen Kowloon som er i den nedre del af fastlandet. Det kendte finansområde (Hong Kong Island) ligger på en af den mange tilstødende øer. Uanset hvilken retning man kigger i, ligger der den ene mastodonte skyskraber efter den anden, og specielt i finansområdet på Hong Kong Island finder man de arkitektonisk spændende højhuse. Den er nemt og uhyre billigt, at komme med færge fra Kowloon til Hong Kong Island – men det er nok også det eneste som er billigt i Hong Kong. Priserne ligner meget de danske.

Hong Kong er utroligt ren, og selv med syv millioner indbyggere er det en fornøjelse, at benytte de offentlige toiletter. Hong Kong fortjener minimum tre dages sightseeing. Afsæt tid til de forskellige markeder, og udforsk byen på gåben og benyt chancen til at suge kulturen til dig. De små kvarterer har hver i sær specialiseret sig i en handelsvare (metal, elektronik, dyrehandel, fødevarer mv.).

Kong Kong Island kan udforskes på gadeplan eller via den hævede lange labyrintagtige gangbro som snor sig gennem byen via de mange luksuriøse shopping centre . I udkanten af byen kan man tage en gammel sporvogn op af bjerget. Her får man ubetinget den bedste udsigt over de mange øer, fastlandet samt de højtravende skyskrabere.

Glem alt om kineser mad som vi kender det. De halvstegte pekingænder, blæksprutter og tangplanter hænger frit og dingler i vinduerne på de mange gaderestauranter. Efter et par dage vænner lugtesansen sig til de anderledes lugte – og sikkert også maven. Vi var et par kyllinger og hoppede let og elegant over gadekøkkenerne efter vi havde set, hvordan kød og fjerkræsmarkederne så ud. Her hænger afskåret kød og fjerkræ hele dagen under parasoller i den bagende sol. Ved fiskemarkederne finder man de mest besynderlige fisk samt sammenbundne tudser som kæmper for at slippe væk. Ristede hønsefødder og frølår kan købes som sprøde snacks, sukkerrør presses til søde smoothies og har man brug for noget salt, findes der boder i massevis med saltede fiskestykker – velbekomme!

Vi har nydt tre dejlige dage i Hong Kong, og der var endda også tid til at mødes med vores nye veninde Alice (fra England) som vi mødte i Australien.

Vi er slet ikke færdige med at udforske Hong Kong, men næste gang skal ”det rigtige” Kina også ses. Nu er der kun tilbage og sige: Vi ses i morgen!