Perth’s Skyline;

Til trods for de lokale skybrud som bankede ned over flyets vinger, landede vi i Perth sikkert og til tiden. Vi er nu i en ny tidszone, dvs. 6 timer foran jer. Selvom der bor næsten to millioner i Perth, føles den meget mindre en for eksempel KBH. Byen Perth er den største by i staten WA (Western Australia). Denne stat har ikke oplevet meget økonomisk turbulens i disse nedgangs tider. Dette skyldes, at jorden i WA stadigvæk er fyldt med mineraler, opaler og guld. Staten blomstrer og der er nybyggerier i gang alle vegne. Den stærke økonomi har borgerne i Perth også fået del af – byen har nemlig tre gratis busruter som er operative det meste af døgnet. En herlig (og ikke mindst gratis) måde at få et overblik over byen på.

Byen har to lukkede gågader, samt mange små arkader med skønne bindingsværk huse. Åbne pladser og parker er fordelt over hele byen, hvilket gør Perth meget lys og luftig. Miss Maud Hotel er stedet at tage hen til frokost i weekenden. Det er et svensk hotel i hjertet af Perth, og her serveres det store kolde frokostbord. Sild, mørkt brød, æg og rejer, rullepølse, varm landskinke, det store kagebord m.v., og naturlig vis med en lille svensk snaps til… Lige sagen for to danskere lang hjemmefra. Savlen dryppede og vi var klar til at sætte tænderne i herligheden. ”Sorry, you’re too late for the buffet” sagde tjeneren. Ak ja, buffet’en lukker kl 15.00 og vi kiggede skuffede ned på armbåndsuret som viste 14.59. Ingen forbarmelse til de to nedslåede danskere – men prøv det for vores skyld, hvis I kommer på disse kanter.

Byen har forskellige områder med restauranter og udeliv. I forlængelse af Chinatown (Northbridge) ligger Aberdeen Street og James Street, som er fyldt med restauranter og pubber. Er man mere til vinbarer og tapas-restauranter, skal man ti min ud af byen ad Beaufort Street.

Små tyve kilometer uden for Perth centrum ligger den charmerende by Fremantle. Tag et minicruise op ad Swan River til Fremantle og nyd udsigten til de storslåede villaer der ligger i den to-cifrede millon dollar klasse. Undervejs kan man være heldig, at få følgeskab af de legesyge delfiner.

Kommer man i den australske sommer, bør man eftersigende ikke snyde sig selv for en tur til Rottnest Island. Et skønt badeparadis med hvide strande, gode snorkling muligheder og surf. Man kan gå øen rundt eller leje cykler. Øen er hjemsted for ca. 10.000 Quokkas (lille gnaver på størrelse med en tyk kat)

Fremantle

Hold da op… hvorfor brugte vi to døgn i Perth når vi kunne have brugt dem i Fremantle. Byen emmer af hygge og det eneste problem man har, er på hvilken café kaffen skal indtages. Stemningsfulde caféer, lækre butikker og smukke bygninger gør Fremantle til et must, hvis man er på disse kanter. Vi skal hente vores lejebil allerede i morgen desværre, men vi er enige om, at bo her når vi kommer retur fra roadtrippet nordpå i stedet for at bo i hjertet af Perth.