Varmen ramte os så snart stewardessen åbnede døren til flyveren – og hvilken tiltrængt følelse. Skisokker og varme støvler blev hurtigt udskiftet til klipklappere og korte bukser. Fra lufthavnen i Darwin er det både billigere og hurtigere, at tage den lokale shuttlebus ind til centrum eller direkte til ens hotel. Vi havde en halv dag til, at udforske Darwin i, inden vi skulle på tur til nationalparken Kakadu.
Darwin er en by med mange facetter – med alt fra hyggelige fortovscaféer til ildelugtende pubber og med kun få timers kørsel til total øde natur. Fra flyveren kunne vi se den smukke kyststrækning, og glæde os til, at få svømmefødderne på. Ak nej, kystlinien er ikke for os to-benede. Darwin er krokodillernes hjemby. Hvert år ryger der et dusin mennesker og kæledyr i munden på de snigende krabater. Så færdes man ved flodområder eller nær strande, så hold øjne og ører åbne, og vær klar til at sætte i løb!

KAKADU 4WD UNLEASHED

Klokken 06.00 kørte turbussen op foran vores hostel, og vores kække guide Corey var klar til, at stå for underholdningen de næste tre dage. Godt fastspændte i den lille firhjulstrukne bus, begyndte rejsen ind i outback’en – og hvad der skulle vise sig, at blive den mest ultimative tur vi endnu har prøvet.
Første stop på ruten var floden Mary River. Floden var fyldt med store saltvandskrokodiller som dog pænt holdt sig på flodbredden, og lod den stærke sol varme dem op. En krokodille skal have en kropstemperatur på minimum 30 grader for, at være aktive og hurtige. Aldrig har vi set så rigt et dyreliv – alt pippede, kvækkede, skreg og brummede langs den snørklede flod. Klart et must på disse kanter.

Ved Ubirr Art Site bevæger man sig igennem det varierede landskab, hvor aboriginerne i tidernes morgen holdt til. På hver en klippevæg er der malet smukke billeder af levende væsener. Tegningerne fortæller en historie – historier som (den dag i dag) lærer de aboriganske børn om jagt samt om hvad der er rigtigt & forkert her i livet. I Ubirr opleves både den tætte skov, de stejle klippeskråninger samt det flade og frodige wetland.

Efter en god og bumlet køretur stoppede bussen pludseligt – alle mand ud, beordrede vores guide. Det kan godt være Australien er kendt for, at have flest giftige slanger og edderkopper, men de tanker må man bare lægge bag sig, når man i bare ben bevæger sig igennem det knastørre landskab i søgningen efter brænde til aftenens bål. Til trods for et par hvin og skrig rundt omkring, klarede vi opgaven uden de større problemer.

Så kom turen til vores campsite… Det skal lige siges at Axel & Jeg havde tydeligt ønsket, at komme på en tur til Kakadu – men hvor overnatning i telt, og ikke under åben himmel, var et MUST. Dette var blevet bekræftet over telefonen, og vi så frem til en nat i telt og med fast træbund! Guiden blev dog ved med, at tale om vores ”swags” som vi skulle lære at sætte op. Som en anden forfærdet prinsesse, kiggede jeg stift på guiden og forklarede med meget tydelig tale, at vi altså havde booket et telt med træbund, og ikke skulle sove side om side i det fri med slanger og andet kryb. En rungende latter fra guiden gjorde det klart, at vi godt kunne skyde en hvid pil efter det lovede telt. 3 day 4WD Kakadu Unleashed, det lille ord ”unleashed” blev nu pænt forklaret i dets fulde betydning for Hr. og Fru. Sippet. (c’, Vi skulle være i ét med naturen de næste 3 dage. Da vi ankom til campsitet var det med, at få gang i bålet, klargjort aftensmaden og rullet swags’ne ud. Swag’en består af en rullemadras med påsyet myggenet, og er slet ikke så slem som først antaget. Faktisk tror jeg ikke, at vi har sovet så godt som vi gjorde i de to døgn under åben himmel. Selvom man kan høre det pusler i skovbunden omkring en, og se de grønne myrer vandrer over det udspændte myggenet over ens hoved, så opvejes det hele med den fænomenale stjernehimmel man ligger og kigger på. Det er som om alle universets stjerner har slået sig sammen og himmelen funkler i et væk. Ubeskriveligt!

Efter en dejlig nats søvn i det fri, blev vi vækket af guidens skønsang kl. 05.00. Der var ikke tid til meget… Det var bare om at komme i tøjet, at få gang i bålet, skovle cornflakesene indenbords, og smøre dagens madpakke – og så ud på nye eventyr. Vi havde 45 minutters vild kørsel foran os. Når et skilt siger ”ONLY 4WD” i Australien, så er det kun for firhjulstrækkere. Wuhooo, spænd sikkerhedsselen og hold fast, lød instrukserne fra førersædet. Aldrig i min vildeste fantasi havde jeg troet at sådan en vej fandtes. Gennem krokodille fyldte floder, dybe huller, bløde sandbanker, og hen over store klippesten susede vi i fuld fart. En herlig tur vi sent vil glemme.

Godt gennemrystede fik vi strammet kondiskoene og fyldt vand i vandflasken. Vi skulle på året mest ultimative vandretur. Vi skulle gennem bushen, springe over floder, klatre på klippevægge, kravle over bjergkammen alt i mens vi skrålede sange og fik sludret med de andre fra turen.

Efter to fysisk hårde stod vi på toppen af Jim Jim Falls. Da det er den tørre sæsson nu (Maj – Okt.) var der intet vand som sprang, men udsigten var storslået. Vores Guide havde fået et tip om en hemmelig sti ned til et udspring i vandfaldet, hvor ingen andre må komme. Stedet er helligt for de aboriginske kvinder, men fristelsen var for stor for vores kære guide. Lettere forrevne fik vi kæmpet os gennem buskadset og ned af klippevæggen til det hemmelige sted. På klippeafsatsen havde kildevandet formet en pool som indbød os til en forfriskende dukkert. Med benene dinglende ud over vandfaldet (små 300 meter ned) frydede vi os over den spektakulære udsigt. Under os gik ”myrerstørrelse” mennesker rundt og nød solen, intetanende om at de blev iagttaget ovenfra. Vi følte os helt høje af vandreturen, og vores lille ”unleashed adventure” til det hemmelige sted.

Selvom vi alle var grydeklar var dagen langt fra slut endnu. Endnu et vandfald var på programmet, dog kunne dette nydes uden så meget fysisk aktivitet. Men en lille flodbåd blev vi sejlet ind til vandfaldet. Tidligere svømmede man dette stykke men på grund af aboriginernes spirituelle tro til dette sted, har man nu valgt, at frede floden og lade krokodillerne være de eneste som svømmer her. Twin Falls samt indsejlingen til denne var som, at se en af de mange reklamefilm der laves for at promovere Australien. Det var en fryd, at se det brusende vandfald der gav liv til flere farverige regnbuer. Alt sammen omsluttet af okker røde bjerge som giver et magisk lys i gorgen. Det lignede rent faktisk det man ser i reklamerne.

Tilbage i lejren blev der fortalt røverhistorier omkring bålet og klokken 21.00 måtte vi alle kapitulere og krybe ind i hver vores swag. Vi sov alle tungt og godt den nat.
Godt ømme i lårmusklerne var vi klar til ny udfordringer klokken 04.30, da vi endnu engang blev vækket af guidens herlige serenader. Det var nu tid til, at afprøve vores jagtevner. En lokal aboriginal familie har omdannet deres land til et undervisningsområde. Her kan man lære om deres kultur, både indenfor mande- og kvindeverdenen. Den lokale ranger fik det hele til, at se legende let ud, da han med tilbagelænet overkrop kastede spyddet mod de kunstige dyr og ramte plet. Dog ramte de fleste af os mere jord end dyr. Kurvefletning var der heller ikke nogle af os tolv som mestrede, så vi har nu alle fået stor respekt for disse håndværk – og vi var alle glade for, at frokosten allerede var ”indfanget”.

Guiden havde gemt det bedste til sidst – Barramundie Gorge (Maguk). Her kan man gå fra vandfald til vandfald, snuppe en svømmetur i de sorte søer eller blot finde et klippestykke og lade solen riste bacon’en lidt. Blot to uger forinden havde rangerne kæmpet med, at få en fire meter lang saltvandskrokodille ud af gorgen. Selv samme gorge vi nu plaskede rundt i – og ja, tanken om de nu var helt sikre på den ikke havde en storebror strefede alles tanker.

Vi sluttede turen af med at mødes til middag i Darwin. Det var en grænseoverskridende, (dejlig) fysisk, og lærerig tur – UNLEASHED is the way to go! Til jer som bare må prøve dette rejste vi med Outback Safaris.

Dagen efter var det store vaskedag – og det var ikke kun tøjet som pludselig så normalt ud og duftede bedre… Ahh! Torsdag og søndag er der et aftenmarked i Darwin som man ikke bør snyde sig selv for. Vi mødtes med nogle af de andre fra turen, og så en brilliant solnedgang efterfulgt af småshopping på det lokale marked.