Vi ankom til Ballarat sent mandag eftermiddag, og kunne desværre ikke nå at se minen samme dag. Vi valgte derfor, at se et aften lys- og lydshow på det 25 ha store mineområde Sovereign Hills dækker over. Efter en hurtig indlogering stod vi klar i ”polarmunderingen” – ja, showet var 90% udendørs – og tro det eller lad være, men Australien er ikke lutter sol og sommer!
Det var et fantastisk show, helt uden skuespillere, kun ved brug af flotte naturlige kulisser med imponerende lyd- og lyseffekter. Efter den oplevelse glædede vi os kun endnu mere til at se minebyen ”by day”. Som de første besøgende gæster tirsdag morgen i Sovereign Hills 1800-tals gader, fik vi en turistfri formiddag til at udforske livet som guldgraver. Sovereign Hills er storslåede kulisser kombineret med små 200 frivillige (og flot udklædte) mennesker som gør minebyen meget autentisk.

Sadelmageren, smeden, bageren, apotekteren, garden, bedemanden, mureren, postmesteren, marskandiseren – ja, alle var i gang med dagens gøremål, og vi kunne snildt kigge dem over skulderen.

Hos smeden så vi hvordan man i gamle dage udvandt guldet – Axel fik også lige lov til at klappe den nylavede guldbarre.

Senere begav vi os sammen med den stortalende minefører ned i selve minen. I dybet var der gange til alle sider, og vores guide fortalte både fakta og sjove røver historier fra de såkaldte ”good-old-days”. Men med de arbejdsvilkår, boligforhold og den nådesløse hær, ved jeg nu ikke om jeg ville kalde det de gode gamle dage… Hvad synes du?!

3 timer er minimum og før du ser dig om er der gået 5 – så afsæt god tid og book endelig en plads til aftenshowet, hvis du skulle komme på disse kanter.