Mr. Holden har de seneste dage taget os igennem en masse små kystbyer – nogle så små at man ikke når at blinke før man er ude igen. Første stop efter Mallacotta var byen Lakes Entrance som er kendt for smuk natur og byen er samtidig også starten på ”ninety mile beach”. Byen er på denne årstid præget af det ”grå guld” og vi bragte gennemsnitsalderen på motellet gevaldigt ned. Det er klart værd at gå en af de mange vandreruter i området – vi valgte en 2 timers tur langs stranden.

YHA medlemskortet skulle luftes, og vi satte derfor hostel’et i byen Foster ind på Mr. Navi, der som en sporhund viste vejen. Vi kom frem til en fin lille hytte med plads til 10 logerende. Vi fik eget værelse, hvilket dog betød at vi kun var to til at varme rummet op, brrr – vi vågnede op til kun 9 grader i værelset og isbjørnen siddende i fodenden.

Fra Foster gik turen videre til den naturskønne national park Wilsons Prom, og her kan det klart anbefales at være en såkaldt ”early bird” samt ikke at glemme kameraet og de gode vandrestøvler. Vi fik efter fire minutters kørsel i parken, første smagsprøve på hvilket dyreliv The Prom gemmer på; en vaskeægte vild Wombat! Derefter tog det fart med alt fra kænguruer, wallabies, særprægede fugle til kæmpe tissemyrer. En tur langs Squaky beach, Tidal river og en mindre bjergbestigning til toppen af Mount Oberon (ca. 600 meter højt) blev det også til, inden Mr. Holden fik lov at strække benene lidt igen.

Hmm, kan I finde Holger (AL) på ovenstående billede? Det siger lidt om hvor store stenene er her..

På turen mod Philip Island gjorde vi holdt ved et historisk fyrtårn og her mødte vi endnu en wombat, mikkel ræv og et dusin kaniner. Tiden går hurtigt når man har det sjovt og pludseligt nærmede solnedgangen og the Penguin Parade sig. På Philip Island kan man hver aften se pingvinerne marchere i land. De kommer op i små flokke og mere eller mindre ubeslutsomt følges de i gåsegang mod deres huler i klitterne. Om sommeren kommer der op til 1800 pingviner hver aften – i vinterhalvåret er det kun omkring 600 som vralter henover stranden. Denne oplevelse er alle pengene værd – især fordi at man efter strandmarchen kan gå side om side med dem hen til deres huler. Her er alt fotografi forbudt – desværre.

Vi overnattede i byen Cowes på nordsiden af øen – som er en by for alle aldre. I morgens kørte vi så ud og så en del af de lokale lookouts på øen, blandt andet the Red Rocks og the Pyramid Rock.

Med en lille detour til byen Soronto, hvor man klart kan tilbringe et par afslappede dage og nyde friskbrygget kaffe på mange hyggelige cafeer, endte vi endelig i Melbourne. Vi har indlogeret os på det nyistandsatte YHA på Flinders Street i hjertet af byen. WAUW, dette YHA er flottere end de fleste almindelige hoteller – og så til hostelpris! Det kan KLART anbefales! Bestil dog dobbelt værelse ensuite. De næste par dage skal byen indtages i bedste japanerstil – med kameraet højt hævet og to-go kaffen i hånden. Vi har dog allerede taget hul på sightseeingen ”by night”, og her er et view over byen fra floden af.

God nat herfra og god weekend til jer alle!