Ja den er god nok – vi kommer hjem, og tilmed lidt før tid. De sidste par uger har vi været lidt frustreret mht. til vores fremtid down under. Nu er brikkerne faldet på plads og grovskitsen tegnet.

Begge vores jobs ender i midt april, men vi føler ikke helt vi har fået den sociale og lokale oplevelse dækket. Derfor har vi valgt, at fra slut april til start juli, at søge job på en café, restaurant, kaffebar, biograf mv. Ja, vi var faktisk på et kaffe kursus i går, da det er et ”krav” med et barista certifikat for at få et job på de gode cafeer. Men men men, det må I læse om længere nede – nu glæder det ”vores plan”.

Vi bliver boende i Manly til en gang efter Axels 30 års fødselsdag (14/6) – hvor I alle er inviteret til 3-retters middag…skal vi sige ved syv tiden?! Herefter vil vi forsøge at få solgt alle vores møbler eller måske lokke ejeren til at købe dem, så hun kan leje lejligheden ud som møbleret. Omkring start juli fylder vi dytten op og begiver os på eventyr – første destination er Melbourne. Videre til den smukke Kangaroo Island ud for Adelaide, og netop i Adelaide tager vi afsked med vores tro følgesvend Mr. Commandor. Vi håber at få en go’ pris for den så der kan blive til en flybillet videre 🙂

Så er det tid til at se en af de helt store seværdigheder Uluru (Ayers Rock). På denne del af turen får vi nok følgeskab af Camilla og hendes søster som er på besøg fra DK. Herefter hopper vi højst sandsynlig videre til Perth og lejer en bil så vi kan se den smukke kystlinje, og forhåbentlig dykke lidt ved Shark Bay (ja, det er der de holder til, dem med de mange tænder). Vupti og vi er videre til Darwin, hvor vi lige må ind og se Sweet Heart (den største krokodille der er fanget til dato – små 8 m.). Tæt ved Darwin ligger en af Australiens smukkeste national parker – Kakado National Park – og den skal naturligvis udforskes med kameraet ved hånden.

Fra Darwin er det retur til Sydney, hvor vi snupper lidt farvel hygge med vennerne, og så kalder flyet til Hong Kong på os. Vi har 4 dage her inden destinationen hedder Copenhagen midt i august. Vores lejlighed er ledig fra samme tidsrum, og vi glæder os til at vende hjem til NEV 17, 1 sal. Vi ser fremtil til at nyde sensommeren sammen med Jer og trække Jer igennem vores (til den tid) nok 19.678 redigerede billeder 🙂

Vi er spændte og kan næsten ikke vente til det bliver april – og et nyt eventyr starter!


Nu til weekend og vores kaffe-kursus. Vi havde set annoncen i vores lokal Manly Daily avis, men bare tænkt ”lyder sjovt, men hvad skal vi med det”. Nu hvor planen er ændret og vi skal ud i nye arbejdsgange, var det jo oplagt. Én dags kursus med del.1 = kaffebrygning og regelsæt – del. 2 = kunstnerisk udfoldelse og dekorering af kaffe. Klokken halv elleve var det lille lokale, placeret i inder Sydney, tæt pakket med folk fra alle verdenshjørner. En liflig duft af friskkværnet kaffe bredte sig hurtig som de små nye kaffebryggere øvede sig i diverse kaffevariationer kombineret med jævnlige prøvesmagninger. Der blev indbyrdes givet skulder klap mellem hr. Bluhme og frøken Gordon – teamwork i bedste stil!

Naturligvis kunne den lille loppe (mig) ikke vente til vi kom til at skulle dekorere kaffen – det SJOVE – og læreren måtte springe frem i programmet, da han så mine hjemmelavede kaffedekorationer. Det ser så lækkert ud, når man får en café latte med et dekorativt mønster på toppen på cafeerne, men gud hvor er det svært. Øvelse gør helt klart mester i denne disciplin. Vi er klart blevet klogere på kaffe og hvilke faresignaler man skal kigge efter på cafeen inden man bestiller sin kaffe. Det kribler i fingrene for at øve sig, men pt. må vi vente til april/maj, så i mellemtiden vil vi nyde andres kaffe…og lure deres kunstfærdiske mønstre af.

Til Jer som er skal planlægge en teamevent med firmaet – er dette en sjov idé som ikke behøver at tage hele dagen, og du er sikker på personalet er speed’et til resten af aften, hvis ikke man holder igen med prøvesmagningen 🙂 Se mere på www.coffeshool.com.au