4 blev til 3
Camilla skulle desværre tilbage på arbejde, og vi vinkede pænt farvel inden en 6 timers lang køretur mod byen Townsville skulle tilbagelægges. Med dansk musik, coffee-to-go, sjove børnelege og navigationen krævende stemme, kom vi frem til noget, vi vil betegne som Queenslands mest kedelige mellemstørrelse by. Til trods for rejsebøgernes beskrivelser af byen – kan vi kun give stjerner til byens strandpromenade, udsigtspost og spisesteder. Over gode sjusser på den lokale bar blev aften brugt på, at planlægge næste dags eventyr til Airlie Beach.
I Airlie Beach fandt vi et super motel med havudsigt og Queenslands største offentlige lagune. Dagen efter var det tidligt op, på med badetøjet og solcremen i tasken, vi var klar til en heldags tur på Whitsundays. Vi havde booket en tur rundt mellem øerne på en katamaran som i flyvende fart susede ud i det blå og hurtigt fik Airlei Beach til at syne som en lille prik i det fjerne. En af de attraktioner som skal ses i Whitsundays er Whithaven. En kridhvid lang strand med sand så fint som mel. Desværre er de australske have fyldt med farlige brandmænd på denne årstid, så skal man ud og bade er det i full bodysuit – hvilket er ret lunt i 33 graders varme. Undervejs holdt vi et stop ved et lille koralrev, og snoklerne blev fundet frem og de 3 danskere kastede sig overbord fra den lille gummibåd i bedste James Bond stil…mere ømt syn at se os komme op igen 😉 Med god kulør, godt vindblæst hår og med gyngende skridt kom vi i land, og fandt det første og bedste spisested og fik os et par farverige Magarittaer til at skylle det overdådige mexicaner måltid ned med. Rigtig gættet – vi sov godt og tungt den nat.

11 timer bag rattet
Bib-bib-bib ZZzzzzz vækkeuret larmede og klokken var fem – gab vi skulle ud på turens længste køretur for, at nå frem til Fraser Island som er et klart must på disse kanter. Vi havde 11 timer foran os, så bilen blev fuldt op og vi fik provianteret samt fik strenge instrukser fra Doctor Driver (Axel) om, at koordinere vores toiletbesøg for at spare tid 😉

Vi kan dog snart lave en hel rejseguide over alle de lokale tankstationer hvor man kan få kaffe og muffins – for ikke at forglemme pigernes ”rating” af toiletterne samt hvilke ting der er undværlige i en kvindetaske mv. Husk altid kleenex, anti-sprit og kampgejst!

Undervejs kørte vi forbi lange plantager med bananer, mangoer, sukkerrør, ananas – ja alt hvad danske flade marker ikke kan prale af. De to lopper (Mette & AL) måtte lige finde de lange fingre frem og prøvesmage en ægte mango ”from the wild” he he. Dog måtte tyvekosten ligge og modne i bilen i op til flere dage – men belønningen var det værd.