Vi beklager den laaaange ventetid, men vi har hygget os så meget, og tiden er suset af sted uden nogle nyheder på bloggen… Til gengæld får I noget af en ”roman” denne gang.

Dykning
Lettere brugte efter en sjov nytårsaften fik vi pakket, og kom nogenlunde helskindet i lufthavnen, hvor en 3 timers flyvetur skulle bringe os til Cairns i staten Queensland. Cairns er centrum for de fleste udflugter til Great Barrier Reef, hvor det smukke koralrev kan udforskes enten med snorkel eller ilttank. Camilla, Axel og jeg snuppede 3 sjove dyk, hvor hajen lige var forbi og sige ”hej haj”, søpølsen blev klappet, laguner og grotter blev udforsket – alt i mens Mette fik instrukser i hvordan man skal gebærde sig under vand. Tænk Jer en gang, her har jeg (AL) dykket små 20 gange og selvfølgelig set mange smukke ting, men aldrig en havskildpadde …og hvem andre end Mette snupper lige den på sit intro dyk! SNYD… 😉

Ja, til trods for Mettes store skepsis overfor det mørke hav med alle de mange hajer (som naturligvis er helt vilde med små danske blondiner på 1.60), blev hun så begejstret over hvad der gemmer sig under havets overflade, at endnu et dyk måtte tilføjes. Alt i alt en skøn dag ”på og under” havet.

Vi sluttede af med middag på esplanaden i Cairns, hvor alle de store flagermus kommer svævende ind over byen omkring klokken syv – et flot, men også skræmmende syn.

Hartley’s Crocodile Farm
Dagen efter begav vi os op ad kysten mod Port Douglas – den lille nylejede lyseblå Coralla susede gennem de snoede veje og skabte hvin og skrål på bagsædet. Første stop: Hartley’s Crocodile Farm.

Her blev alle ens fordomme omkring krokodiller virkelig bekræftet. Haps haps haps – og pludselig var man glad for, at man stod på den sikre side af hegnet. På farmen avler de krokodiller, hvor skindet sælges til div. producenter af modevarer.

Turen rundt på farmen inkluderede også et rivercruise med fodring fra båden. Brad, farmens største krokodille, på små 6 meter med en vægt omkring de 800 kg – orkede ikke at hapse efter de små kyllingestykker som blev sat ud…meeen dens venner på de 4-5 meter var klar, og de var også store nok for os som sad helt henne ved vinduet på båden ahhh.

Efter sådan en tur er det ikke lige en flodbåd på Amazonen man har stående øverst på sin ”Must see” liste. Efterfølgende har vi lige målt vores stue op – den er 6 meter, lige pludselig meget skræmmende lang.

Efter farmen kørte vi videre til den hyggelige havneby Port Douglas. En charmerende gågade med masser af butikker, cafeer og spændende restauranter i alle prisniveauer. Dette er en by vi varmt kan anbefale og tilføje: én dag er ALT for lidt!