I lørdags tog vi på et lille roadtrip til Jenolan Caves som er et område med en masse drypstenshuler på den anden side af Blue Mountains. Vi stod op kl. 06.00, da turen derud ville tage et par timer, og vi skulle hente Camilla og Jason på vejen. Turen derud gik fint og vi var der allerede kl. 11.00 så vi kunne sagtens nå en let frokost inden vores tur ned i dybet. Frokosten blev dog hurtigt “spoleret”, da vi blev overfaldet af 5-6 røde papegøjer, som hverken var bange for os eller kunne vente på at vi var færdige med at spise. De tog bare for sig af vores mad! Det var dog ret sjovt at se på (c’,

Blog Image

Vi havde valgt en tur ned i the Temple of Baal – en halvanden times tur ind i mørket under os. Turen var udsolgt så det var heldigt, at vi havde bestilt billetter på vejen derud. Vores guide viste vej ind i tunnelen mod vores hule, og da alle var fremme ved den første dør trykkede han på sin lille fjernbetjening og “puf-puf-puf” så slukkede lygterne ned igennem gange indtil vi stod i totalt mørke. Lidt som i en gyserfilm (c’, Men lyset kom hurtigt igen, og vi begyndte turen ned af de ca. 90 trin på den første trappe – ned i dybet. Ved det første stop fortalte guiden lidt om hvordan vandet igennem millioner af år havde skabt disse huler, og hvordan dråberne, en efter en, havde skabt drypstenene, og forskellen mellem stalacmites and stalactites. Stalacmites er drypstenene der “vokser ned” fra hulens loft og stalactites “vokser op” fra gulvet, der hvor vandet rammer.

Blog ImageNogle af formationerne vokser dog i andre retninger og former og det er ikke alle formationerne som forskerne ved hvordan er opstået. Vi fortsatte længere ind i mørket og kom ind i en enorm hule der er over 50 meter høj, The Temple of Baal – og her havde de lavet et lille musik- og lysshow for at fremhæve akustikken og rumligheden. Det var utrolig flot at se – nogen af formationerne havde fået navne såsom englens vinger og Baals alter. Det var en fantastisk oplevelse at se, også selvom akustikken blev afprøvet lidt ekstra af en stakkels lille pige der syntes at turen var lidt for lang. Hmm.. hvor er ”mute” knappen på sådan en unge 😀

Blog Image

Efter en endt tur i grotterne kørte vi videre på vores roadtrip til Oberon Dam som nu ikke var særlig spændende. En lille flække på den anden side af Blue Mountains, så vi vendte næsen hjem ad og kørte et smut forbi The Three Sisters i Katoomba på vejen (c’, Og jeg måtte lige snuppe et par billeder mere – jeg har jo slet ikke taget nogen…vel skat!?!